Chifteluţe din orez

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • piper
  • sare
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri făină
  • 1 ou
  • 50 g parmezan ras
  • 1 ceapă
  • 1 dovlecel
  • 150 g orez
  • nucşoară
  • chimen
  • 1 legatura pătrunjel verde

Mod De Preparare

1. Orezul se alege şi se spală. Ceapa se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se căleşte în 2-3 linguri ulei. Se adaugă orezul şi se căleşte 1-2 minute. Se stinge cu apă fierbinte şi se fierbe înăbuşit până ce orezul se înmoaie şi absoarbe toată apa din tigaie.

2. Dovlecelul se curăţă, se spală şi se rade. Se amestecă cu orezul fiert şi răcit, parmezanul ras, oul bătut, o lingură făină, condimente şi verdeaţă după gust. Se formează chiftelele, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei încins.

3. Se servesc ca aperitiv sau garnitură la fripturi.

Evaluează
Trucuri culinare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă