1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se dă de două ori prin maşina de tocat. Ceapa se toacă mărunt, se căleşte în ulei, se stinge cu 3-4 linguri de apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, la foc potrivit, 5 minute.
2. Carnea tocată se amestecă cu ceapa călită, morcovul şi cartoful date pe răzătoarea cu ochiuri mici, franzela înmuiată în apă şi stoarsă, oul bătut cu sare şi verdeaţa tocată mărunt. Se formează chifteluţele, care se dau prin făină şi se prăjesc în ulei încins, la foc potrivit, pe ambele părţi, până se rumenesc frumos. Se lasă apoi la scurs pe o hârtie absorbantă.
3. Chiflele se taie în jumătăţi şi se ung cu unt. Pe fiecare se pune câte o chifteluţă şi se ornează cu salată verde, caşcaval, castraveciori muraţi, muştar şi roşii pitice.