Mod De Preparare
Chop suey – tocănița de pui cu legume în stil chinezesc – este una dintre rețetele aduse în SUA de emigranții chinezi pe la începutul secolului XX.
O mâncărică rapidă, gustoasă și foarte ușor de făcut.
Cum se prepară chop suey – tocănița de pui cu legume în stil chinezesc
- Pulpele de pui se taie în bucăți mari și se lasă la marinat într-un castron în care s-au pus sosul de soia și zahărul. Procedeul va dura circa 30 de minute.
- Se taie ardeii, dovlecelul și morcovul în bucăți mari, asemănătoare bucăților de pui.
- Într-o tigaie lată și adâncă sau într-un wok se adaugă ulei de susan și ulei de floarea soarelui. Se călesc bucățile de pui și imediat ce s-au rumenit se scot și se pun pe farfurie pe care am pus hârtie de bucătărie.
- În tigaie se adaugă usturoiul, ceapa și toate legumele. Se călesc până ce se rumenesc (ele trebuie să rămână crocante).
- Se pune puiul la loc în tigaie, se adaugă sosul de soia cu soia din marinada făcută anterior și mugurii de fasole. Se călesc la foc iute. Acum se pot adăuga și ciupercile dacă se alege folosirea lor.
- Se adaugă supa de pui , se lasă să firabă un minut și se oprește focul.
- Chop suey – tocănița de pui cu legume în stil chinezesc se servește cu semințe de susan deasupra. Se poate servi și cu orez basmati fiert.