Ciocănele aromate cu rozmarin

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 8 ciocănele
  • 2 gogoşari
  • 2 roşii
  • 1 ceapă roşie
  • 1 lingurita zahăr
  • ulei pentru prăjit
  • 2 căţei usturoi
  • 1 lingura pesmet
  • sare
  • piper
  • boia dulce şi iute
  • rozmarin
  • cimbrişor

Mod De Preparare

1. Se curăţă ciocănelele de pieliţe, se trec printr-un jet de apă, se scurg pe un prosop absorbant şi se crestează uşor cu vârful unui cuţit ca atunci când se vor prăji să se pătrundă uniform.

2. După ce s-au scurs bine, se condimentează cu sare, piper, boia, zahăr, se presară un praf de pesmet pentru un aspect plăcut şi se pun la prăjit în uleiul bine încins. Se lasă 8-10 minute pe o parte şi 8-10 minute pe cealaltă parte.

3. Între timp, se curăţă ceapa, gogoşarii, ardeii şi roşiile. Se taie mărunt şi se călesc în puţin ulei până se obţine un sos gros. Se condimentează cu sare, piper, boia şi se adaugă frunzele de rozmarin.

4. Sosul se toarnă peste pulpiţe şi se servesc împreună cu diverse garnituri sau salate din legume. Pentru un gust special, se presară usturoi pisat.

Evaluează
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete