Ciocolată caldă cu biscuiţi

Ciocolată caldă cu biscuiţi

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru biscuiţi
  • 500 g făină
  • 1 pachet praf de copt
  • 50 g unt
  • 300 g miere
  • 50 g ciocolată menaj
  • 100 g zahăr
  • 1/2 lingurita scorţişoară pisată
Pentru ciocolată caldă
  • 4 cesti lapte
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingurita cacao
  • 40 g ciocolată cu lapte
  • 250 lingurite zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat

Mod De Preparare

1. Pentru biscuiţi, se amestecă untul, mierea, ciocolata rasă, zahărul şi scorţişoara pisată. Se adaugă 5 linguri de apă, se pun deasupra unui vas cu apă fierbinte şi se amestecă până se topeşte tot zahărul. Se lasă la răcit şi se adaugă făina cernută cu praful de copt. Se frământă câteva minute, se acoperă cu folie transparentă şi se lasă la temperatura camerei 24 ore.

2. A doua zi se întinde aluatul într-o foaie groasă de 5-6 mm. Se taie în diverse forme, care se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 minute.

3. Pentru ciocolată, se fierbe laptele. Gălbenuşul se bate cu zahărul, zahărul vanilat, ciocolata rasă şi cacaua, apoi se adaugă laptele fierbinte puţin câte puţin şi se bate în continuare. Se serveşte fierbinte, cu biscuiţi.

Evaluează