1. Pentru biscuiţi, se amestecă untul, mierea, ciocolata rasă, zahărul şi scorţişoara pisată. Se adaugă 5 linguri de apă, se pun deasupra unui vas cu apă fierbinte şi se amestecă până se topeşte tot zahărul. Se lasă la răcit şi se adaugă făina cernută cu praful de copt. Se frământă câteva minute, se acoperă cu folie transparentă şi se lasă la temperatura camerei 24 ore.
2. A doua zi se întinde aluatul într-o foaie groasă de 5-6 mm. Se taie în diverse forme, care se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 minute.
3. Pentru ciocolată, se fierbe laptele. Gălbenuşul se bate cu zahărul, zahărul vanilat, ciocolata rasă şi cacaua, apoi se adaugă laptele fierbinte puţin câte puţin şi se bate în continuare. Se serveşte fierbinte, cu biscuiţi.