Ciocolată cu fistic

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g lapte praf
  • 225 g unt
  • 300 g zahăr
  • 100 g cacao
  • 175 ml apă
  • esenţă de vanilie
  • esenţă de fistic
  • 200 g fistic
  • 1 praf sare

Mod De Preparare

1. Se amestecă zahărul cu apa şi se fierb la foc potrivit. Se amestecă şi, după ce s-a topit zahărul, se adaugă untul şi esenţele şi se dă deoparte.

2. Separat, se iau sâmburii de fistic, se stropesc cu apă, se presară un praf de sare şi se bagă în cuptorul încins. Se lasă 5-10 minute să se rumenească.

3. Se cern laptele praf şi cacaua. Se amestecă şi se adaugă în ploaie peste siropul pregătit.

4. Se încorporează şi se adaugă  fisticul. Se pune compoziţia în folie de plastic, se rulează şi se lasă la rece câteva ore.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.