Ciolan de porc cu varză

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 ciolan afumat de porc
  • 2 verze mici
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita boia dulce
  • 50 ml vin alb demidulce
  • ulei de floarea-soarelui
  • 2-3 cartofi
  • 1 legatura mărar
  • cimbru verde și uscat

Mod De Preparare

1. Se curăţă și se spală varza. Se toacă mărunt și se călește împreună cu ceapa tăiată solzișori, în uleiul de floarea-soarelui. Se condimentează cu sare, piper, cimbru uscat și boia dulce.
2. Varza se lasă să fiarbă la foc mic și, spre sfârșit, se adaugă foaia de dafin, apoi se bagă în cuptor să se rumenească. Separat, se curăţă cartofii, se spală, se taie și se pun peste varza tocată.
3. Ciolanul afumat se stropește cu ulei și vin și se bagă în cuptor. Mărarul se spală și se toacă mărunt, apoi se presară peste varză și ciolan.
4. După ce s-au rumenit, se scot din cuptor. Ciolanul se feliază și bucăţile se servesc cu varza călită și cartofii rumeniţi. Se ornează cu frunzuliţe de cimbru proaspăt.

Evaluează
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.