Ciorbă de dovlecei

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3 dovlecei
  • un ardei verde
  • un ardei capia
  • 1 legatura ceapă verde
  • 1-2 lingurite ulei
  • 6 roşii
  • 3 morcovi
  • sare
  • 1 praf piper
  • mărar
  • pătrunjel verde

Mod De Preparare

  1. Se spală toate legumele, se curăţă de coajă şi de seminţe, acolo unde este cazul, apoi se toacă rondele şi cubuleţe, în funcţie de preferinţe, mai puţin roşiile. Se pun legumele în oală cu uleiul şi se călesc câteva minute.
  2. După ce s-au înmuiat, se adaugă sare şi piper şi aproximativ 2 litri de apă. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă, la foc potrivit.
  3. În acest timp, se spală roşiile, se opăresc, se decojesc, se taie cubuleţe şi se zdrobesc cu blenderul. Sucul de roşii se toarnă în ciorbă şi se lasă să fiarbă în câteva clocote.
  4. Se alege verdeaţa, se spală şi se toacă mărunt. După ce s-au fiert dovleceii, se mai adaugă sare şi piper, verdeaţa tocată mărunt şi se serveşte cu smântână sau iaurt proaspăt.
Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă