Ciorbă de legume

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • 2-3 cepe (albă şi roşie)
  • 1-2 ardei
  • 2 morcovi
  • 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 1 legatura pătrunjel
  • 3-4 frunze leuştean
  • sare
  • piper
  • 500 ml borş
  • 2-3 ouă
  • 400 ml smântână

Mod De Preparare

  1. Se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe pentru ciorbă. Se călesc câteva minute în ulei şi apoi se adaugă 2 l de apă. Se presară sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.
  2. În acest timp, se bat ouăle spumă, se adaugă smântâna şi se amestecă cu pătrunjelul tocat mărunt.
  3. Borşul se strecoară şi se pune separat să fiarbă în câteva clocote. În borş se adaugă leuştean tocat mărunt, ca să aibă un gust mai special şi se acoperă câteva minute cu un capac.
  4. După ce au fiert legumele, se iau de pe foc şi se toarnă compoziţia de ouă şi smântână. Se amestecă bine, să nu se formeze cocoloaşe şi, la sfârşit, se adaugă borşul fiert. Ciorba se ornează cu leuştean şi pătrunjel.
Evaluează
Trucuri culinare

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma