Ciorbă sățioasă

Retetă Ciorbă sățioasă

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 750 g carne de mânzat
  • 2 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 păstârnac
  • 100 g rădăcină de țelină
  • 2 cepe mari
  • 2 cartofi potriviți
  • 2 ardei grași
  • 100 g varză albă proaspătă
  • 4 roșii
  • 50 g bulion
  • 5-6 fire leuștean verde
  • 100 g boabe mazăre
  • 150 g fasole verde
  • 1 legatura pătrunjel
  • 1 litru borș
  • 1 lingurita rasă cu sare

Mod De Preparare

  1. Se spală bine carnea, se curăță de pielițe și se taie cubulețe. Rădăcinoasele și ardeii se curăță, se spală și se toacă cubulețe. Varza se taie fâșii. Ceapa se curăță și se toacă mărunt.
  2. Roșiile se opăresc, se curăță de pielițe și se taie felii. Leușteanul și pătrunjelul se spală și se toacă fin.
  3. Carnea se pune la fiert, în apă rece cu sare, având grijă să se ia spuma de mai multe ori. Când este aproape fiartă carnea, se adaugă ceapa, morcovii, păstârnacul, rădăcinile de pătrunjel, cartofii și țelina. După 15 minute, se adaugă mazărea, fasolea, ardeii și varza și se mai lasă să fiarbă încă 10 minute. Spre final, se toarnă bulionul diluat, roșiile și borșul și se lasă să mai dea un clocot. La final, se adaugă verdețurile.
Evaluează
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă