Ciorbă acrișoară

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 90 min
  • Gata in: 1 ore, 30 min

Ingrediente

  • 400 g carne de viţel
  • 2 morcovi
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grași
  • 1/2 ceapă
  • 2 roșii sau 4 linguri suc de roșii
  • 4 cartofi mai mici
  • 2 căniţe cu corcodușe verzi
  • 4 linguri iaurt
  • sare
  • leuștean
  • pătrunjel

Mod De Preparare

1. Legumele se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Cartoful se taie cuburi.
2. Ceapa se curăţă, se dă pe răzătoare şi se pune într-un bol mic, ca să lase zeamă. Apoi, se strecoară bine printr-un tifon. Se va folosi doar zeama.
3. Separat, se pun la fiert corcoduşele, în 1 l apă, timp de 30 de minute.
4. Carnea se spală bine, se curăţă de pieliţe, se taie cuburi şi se pune la fiert în 2 l apă. Când e carnea aproape fiartă, se adaugă zarzavaturile, zeama de ceapă şi cartofii. Se mai lasă să fiarbă puţin şi se potriveşte de gust cu sare. La final, se adaugă zeama de la corcoduşele fierte, leuştean şi pătrunjel, tocate fin.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu