Ciorbă ardelenească

Retetă Ciorbă ardelenească

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 6 cartofi
  • 1 kg rasol de viţel
  • 200 g fasole verde păstăi
  • 1 litru borş
  • 2-3 morcovi
  • 2 cepe
  • 1-2 ardei
  • sare
  • piper
  • 1 lingura paprika
  • 1 legatura pătrunjel
  • 1 legatura leuştean

Mod De Preparare

1. Se curăţă rasolul de viţel şi se pune la fiert într-o oală cu apă și puţină sare. Se spumează în timpul fierberii şi se lasă la foc potrivit, acoperit cu un capac.
2. Separat, se curăţă morcovii, ceapa, ardeii, fasolea şi cartofii. Se spală, se taie bucăţi mari şi se pun să fiarbă împreună cu rasolul de viţel. Se condimentează cu sare, piper şi paprika şi se fierb la foc potrivit.
3. Borşul se strecoară şi se fierbe separat în câteva clocote. În borş, se adaugă câteva frunze de leuştean pentru a-i da o aromă mai specială.
4. După ce au fiert toate legumele, se scoate rasolul, se desface carnea de pe os şi se taie bucăţele. Se adaugă borşul şi se serveşte ornată cu leuştean şi pătrunjel.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!