Ciorbă de știucă

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg știucă
  • 800 ml suc de roșii cu pulpă
  • 2 cepe roșii
  • 2 ardei
  • 2 morcovi
  • 1 țelină mare
  • sare grunjoasă
  • piper negru boabe și măcinat
  • 1 lingurita ulei de măsline
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 ardei iute
  • 1 crenguta rozmarin

Mod De Preparare

1. Se curăţă ştiuca de solzi şi de pieliţe şi se spală în 3-4 ape. Se taie bucăţi potrivite şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Se curăţă de spumă şi se lasă la foc mic.
2. Separat, se curăţă legumele, se taie bucăţi mai mari şi se pun să fiarbă împreună cu peştele. Se adaugă sarea grunjoasă, piperul boabe şi măcinat, boiaua dulce şi uleiul.
3. Se pune şi sucul de roşii cu pulpă şi se mai lasă să fiarbă 30 de minute. Se verifică dacă au fiert peştele şi legumele, iar spre final se presară ardeiul iute tăiat mărunt.
4. Ciorba de ştiucă se ornează cu frunzuliţe de rozmarin proaspăt. Se serveşte cu mămăligă coaptă în ceaun sau pâine şi pentru cei care o preferă iute, se mai adaugă ardei iute.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.