Ciorbă de cartofi cu zeamă de castraveţi

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 legatura mărar
  • 100 g smântână
  • 2 bucati oua
Pentru dres:
  • 1 lingura ulei
  • 1 bucata rădăcină păstârnac
  • 3 bucati roşii în bulion
  • 1 bucata ceapa
  • 1 bucata morcov
  • 1,2 kg cartofi
  • 1/2 litru zeamă de castraveţi în saramură

Mod De Preparare

Învaţă să prepari o ciorbă de cartofi acrită cu zeamă de castraveţi muraţi! Un deliciu!

Mod de preparare:

1. Morcovul se rade fin şi, împreună cu ceapa tăiată mărunt, se pun la călit în ulei. Se adaugă rădăcina de păstârnac tăiată mărunt sau trecută prin răzătoare şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Se lasă 2-3 minute împreună, după care se acoperă cu apă şi se lasă la fiert.

2. După ce cartofii şi legumele au fiert, se pun roşiile curăţate de pieliţe şi tăiate fâşii. Se lasă să dea un clocot, după care se acreşte cu zeama de castraveţi. Se lasă şi ea să dea un clocot.

3. Între timp, ouăle se bat, se amestecă cu smântâna şi mărarul şi se diluează cu zeamă din oală. Apoi, se toarnă în oală amestecând conţinutul. Se ia ciorba de cartofi de pe foc şi se aduce la masă fierbinte, eventual cu un ardei iute alături.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.