Mod De Preparare
Ciorbă de fasole cu costiţă afumată – rețetă tradițională românească, mai exact ardelenească. Citește cum faci cea mai aromată ciorbă de fasole cu costiță afumată!
Cum faci ciorbă de fasole cu costiţă afumată
- Pentru rețeta de ciorbă de fasole cu costiță afumată, pentru început, alege fasolea boabe, apoi pune-o de seara până dimineaţa să stea la înmuiat în apă călduţă.
- Dimineaţa scoate fasolea din apă şi pune-o să fiarbă în altă apă clocotită. Apa se schimbă de 2-3 ori, până se elimină toate toxinele, pentru a te asigura că faci o porție sănătoasă de ciorbă cu fasole.
- Separat, curăţă ceapa şi ardeii şi taie cubuleţe. Pune la călit câteva minute în puțin ulei, apoi adaugă fasolea fiartă, 2 l de apă și lasă să fiarbă, la foc mic.
- După ce a mai scăzut din zeamă, adaugă și sucul de roşii (care a fost pus la fiert în prealabil). Condimentează cu sare, boia şi piper, după preferinţă.
- Continuăm rețeta de ciorbă de fasole cu costiță afumată și punem să se rumenească în puțin ulei bucăţile de costiţă. Când sunt gata, scoate-le, taie-le cubuleţe şi pune-le în ciorba de fasole. Simplu și rapid ai pregătit cea mai gustoasă porție de ciorbă de fasole cu costiță afumată!
O porție de ciorbă de fasole cu costiţă afumată se serveşte ornată cu mărar şi pătrunjel verde, tocate mărunt şi boia.
Încearcă și aceste rețete de ciorbă:
Ciorba radauteana
Ciorba de varza
Rețete cu fasole:
Salata de fasole boabe
Cum faci fasole pastai la borcan
Citește și: Cum se fierbe fasolea boabe. Sfaturi practice și trucuri simple!