Ciorbă de legume cu busuioc verde. Delicioasă, dietetică şi uşor de făcut. Iată o reţetă pe care treuie să o încerci!
1. Se curăţă fasolea verde şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se alege fasolea uscată şi se lasă să se înmoaie în apă călduţă, 1-2 ore.
2. Între timp, se curăţă restul legumelor, se spală şi se taie mărunt. Se călesc 2-3 minute în puţin ulei de măsline.
3. Se adaugă apă şi orezul spălat şi se lasă să fiarbă. Fasolea uscată se pune să fiarbă în altă oală de 2-3 ori, ca să se elimine toxinele.
4. După ce au fiert atât fasolea uscată, cât şi cea verde, se pun să fiarbă în oală împreună cu celelalte legume. Se adaugă borşul şi roşiile pasate. Se potriveşte cu sare şi piper, după gust, şi se ornează cu pătrunjel şi busuioc proaspăt.