Ciorbă de linte cu smântână

Ciorbă de linte cu smântână

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g linte
  • 2 cepe
  • 2 ardei
  • 2-3 morcovi
  • 2-3 roşii
  • 2 cartofi
  • 1 legatura leuştean
  • 300 ml smântână
  • 350 ml borş
  • sare
  • piper
  • 2-3 lingurite ulei de floarea-soarelui

Mod De Preparare

1. Se alege lintea, se spală în 2-3 jeturi de apă rece şi apoi se lasă într-un vas cu apă timp de câteva ore ca să se înmoaie. Se scoate apoi din apă şi se pune să fiarbă, separat.
2. După ce a fiert lintea, se scoate şi se pune într-o sită, la scurs. Separat, se curăţă ceapa, ardeii, morcovii şi cartofii, se spală şi se taie mărunt, în funcţie de preferinţe. Se pun într-o oală de 2 l şi se lasă să farbă, la foc mijlociu. În timpul fierberii, se adaugă sare, piper praf şi boabe şi se lasă să clocotească.
3. După ce au fiert legumele, se adaugă lintea fiartă, borşul şi sucul de roşii. Se mai lasă să dea în 2-3 clocote, apoi se opreşte focul. Ciorba de linte se serveşte cu leuştean şi cu smântână.

Evaluează