Acest borş cu perişoare se face uşor şi este pe placul tuturor. Trebuie sa încerci reţeta!
1. Se spală rasolul şi se pune la fiert întreg, într-o oală de 5-6 litri, în apă rece cu puţină sare. Se spumează sau se schimbă apa şi se fierbe acoperit. între timp, dacă se foloseşte zarzavat proaspăt, se curăţă, se spală şi se toacă.
2. Carnea tocată se amestecă cu orezul spălat bine, cu ouăle întregi, se potriveşte la gust de sare şi piper şi se formează cu mâna înmuiată mereu în apă rece perişoare cam cât o nucă de mari, care se aşază pe un platou.
3. Când carnea e fiartă, se scoate, se dezosează, se taie în bucăţi, care se păstrează, acoperite, la cald. în supa de carne care clocoteşte se pun legumele, apoi se pun şi perişoarele, una câte una, se spumează şi se fierb acoperit în continuare.
4. Se pun la loc în oală bucăţile de carne, se toarnă borşul fiert în prealabil şi se mai dau 2-3 clocote. Se adaugă pastele şi se lasă câteva minute la fiert. La final, se pune verdeaţa tocată mărunt, apoi borşul de perişoare se potriveşte de sare şi se acoperă.