1. Peştele se curăţă şi se taie bucăţi potrivit de mari. Se spală cu apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.
2. În 2 l de apă se adaugă ceapa tocată mărunt, ardeiul gras tăiat feliuţe şi supa de legume. Se lasă să fiarbă înăbuşit 15 – 20 minute, apoi se adaugă roşiile curăţate de coajă, tăiate mărunt şi un praf de sare.
3. Când toate legumele sunt bine fierte se adaugă borşul fiert separat, cu câteva fire de leuştean. Se spumează, apoi se adaugă bucăţile de peşte şi se mai fierbe 15 – 20 minute.
4. Se ia de pe foc şi se potriveşte la gust cu sare, zeamă de lămâie şi leuştean verde tocat. Se acoperă cu un capac şi se lasă deoparte 10 minute. Când se serveşte, se ornează cu pătrunjel şi leuştean verde proaspăt tocate.