Ciorbă de praz

Retetă Ciorbă de praz

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 bucati praz
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 200 g afumătură
  • 6 rosii de gătit
  • 1 lingura pastă de roşii
  • 2 linguri ulei
  • sare

Mod De Preparare

Orice gospodină, oricât ar fi ea de iscusită, este imposibil sa nu suspine din când în când, când nu mai ştie ce să mai gătească. Aşadar, de data aceasta îţi propun o ciorbă de praz bună, bună!

1. În oala de fiert ciorba se încinge uleiul şi se căleşte un pic afumătura. Apoi se scoate.

2. În acelaşi ulei se pun la călit întâi bulionul şi, după un minut, se adaugă ceapa, morcovul şi prazul tăiate mărunt.

3. Se adaugă afumătura, se pun doi litri de apă şi se lasă la fiert pentru 20 de minute.

4. Când prazul şi carnea au fiert, se pun roşiile fără pieliţe şi se mai lasă pe foc 10 minute, potrivind gustul de sare.

Evaluează
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă