Ciorbă de pui cu legume

Ciorbă de pui cu legume

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g piept de pui
  • sare
  • 300 g fasole verde fideluţă
  • 2 ardei capia
  • 1 ceapă roşie
  • 3 căţei usturoi
  • 300 g roşii prunişoare
  • 100 g asole uscată prefiartă
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1 legatura pătrunjel
  • piper negru măcinat
  • 2-3 lingurite ulei
  • 2-3 frunze ţelină

Mod De Preparare

1. Se curăţă pieptul de pui de pieliţe, se spală în două-trei ape şi se pune să fiarbă în apă cu sare şi ulei. Se spumează de câte ori este nevoie. Carnea de pui se lasă să fiarbă fără zarzavat, aproximativ 30 de minute la foc mic, acoperită cu capac.
2. Între timp, se pregătesc legumele, se curăţă, se spală, se taie după preferinţă şi se adaugă pe rând în ciorbă. Rădăcinoasele sunt primele care se pun în oală, la fiert, împreună cu pieptul de pui.
3. Separat, se scot boabele de fasole din borcan, se trec printr-un jet de apă şi se adaugă în oala de ciorbă. Fasolea păstăi se curăţă şi se pune să fiarbă separat, în apă cu sare. După ce a fiert, se scurge de zeamă şi se adaugă în ciorbă.
4. Roşiile se opăresc, se decojesc şi se pasează cu blenderul. Piureul de roşii se adaugă cu 30 de minute înainte de a se opri focul. Ciorba se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se serveşte ornată cu pătrunjel şi ţelină.

Evaluează