Ciorbă de pui cu legume

ciorba de pui cu legume - castron traditional romanesc cu ciorba

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g carne de pui
  • 1 ceapă
  • 2-3 morcovi
  • 1 ţelină
  • 1 păstârnac
  • 10-15 fire fasole verde
  • 2 ardei graşi
  • 3-4 roşii
  • 1 cana borş sau o lămâie
  • 1 gălbenuş
  • 1 legatura verdeaţă (leuştean şi pătrunjel)
  • sare

Mod De Preparare

Ciorba de pui cu legume este una dintre ciorbele preferate ale romanilor. Savuroasa mai ales daca se face cu pui crescut la curte, ciorba de pui ce urmeaza se prepara usor, daca urmezi reteta de mai jos!

ciorba de pui

Ciorba de pui – bucura pofta oricui!

1. Carnea de pui se curăţă, se taie bucăţi şi se spală. Se pune în 2-3 litri de apă rece cu un praf de sare şi se lasă să dea un clocot. Se spumează sau se schimbă apa, se acoperă oala cu un capac şi se lasă să fiarbă.

2. Se adaugă ceapa, morcovii, ţelina, păstârnacul şi fasolea verde, toate spălate, curăţate şi tăiate mărunt. Se spumează de câte ori este nevoie şi se lasă să fiarbă 30 minute.

3. Roşiile curăţate de coajă şi ardeii graşi se taie cubuleţe. Se adaugă la supă şi se mai fierbe totul 5-10 minute. Se acreşte cu borş fiert separat sau cu zeamă de lămâie, se potriveşte la gust cu sare şi se drege cu gălbenuş. Ciorba de pui se aromează cu verdeaţă tocată mărunt.

Evaluează
Media Rating
1star1stargraygraygray 2 / 5 - 6 Review(s)
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă