1. Se spală şi se curăţă ardeii, ceapa, ţelina, rădăcina de pătrunjel şi morcovii. Toate legumele se pun să fiarbă în 2 litri de apă cu sare şi ulei de măsline.
2. Se lasă să fiarbă la foc mic, iar, între timp, se opăresc roşiile, se decojesc şi se pasează cu blenderul. Ca să iasă un suc fin, este de preferat să-l strecuraţi şi să-l fierbeţi în câteva clocote.
3. După ce au fiert legumele, se scot în sită, ceapa şi ardeii se aruncă, iar morcovii şi ţelina se pasează cu blenderul.
4. Între timp, se curăţă ardeii capia de seminţe, se spală şi se dau prin maşina de tocat, apoi se pun la fiert, până scad puţin.
5. Se adaugă sucul de roşii în ciorbă şi se mai fierbe în câteva clocote. Ciorba de roşii se serveşte cu crutoane prăjite în unt şi pastă de ardei capia. Se ornează cu pătrunjel şi frunze de ţelină tocate mărunt.