1. Se curăţă şi se spală zarzavaturile, se taie cubuleţe şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei.
2. După ce au dat în câteva clocote, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Separat, într-un bol, se pun carnea tocată, sarea, piperul, orezul, oul şi verdeaţa tocată mărunt. Se frământă câteva minute şi se formează perişoarele. Se pun să fiarbă, separat, în apă cu sare şi puţin ulei.
3. După ce au dat în câteva clocote, se scot cu spumiera şi se adaugă în oala cu ciorba de legu-me. Se lasă să mai fiarbă câteva minute şi se adaugă sucul de roşii. Se mai lasă pe foc aproximativ 30 de minute, apoi se opreşte focul şi se serveşte ornată cu leuştean. Dacă vă place ciorba mai acră, o puteţi servi cu zeamă de lâmâie.