Ciorbă de roşii şi conopidă

Ciorbă de roşii şi conopidă

De Ileana Voicu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g conopidă
  • 1 legatura ceapă verde
  • 3-4 căţei usturoi
  • 2-3 gogoşari
  • 1 ardei capia
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 lingura boia dulce
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 litru suc de roşii
  • borş

Mod De Preparare

Ciorbă de roşii şi conopidă – rapidă, gustoasă, sănătoasă și aromată! Fă-o în zilele de post!

  1. Spală legumele şi se taie după preferinţă, mai puţin conopida.Pune-le la călit într-o oală cu ulei, câteva minute, până se înmoaie.
  2. Apoi adaugă 4 l de apă şi pune legumele să fiarbă înăbuşit, la foc mic.
  3. Conopida se curăţă bucheţele şi se opăreşte înainte în apă cu sare. După ce s-a fiert, se scoate din apă şi se lasă în sită să se scurgă.
  4. Separat, se adaugă în ciorbă sucul de roşii, se mai lasă 20 de minute să clocotească şi se condimentează cu sare, piper, boia şi borş.
  5. La sfârşit, se adaugă bucheţelele de conopidă şi se ornează cu ceapă proaspătă, tocată fin.
Evaluează