Ciorbă de sfeclă roșie – rețeta fără carne

Ciorbă de sfeclă roșie – rețeta fără carne

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g sfeclă roșie
  • 1 ceapă medie
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 2 căței usturoi
  • 1 lingură de ulei
  • 1 litru de supă de legume sau apă
  • 400 ml borș
  • o legătură de mărar proaspăt
  • sare
  • piper
  • smântână (opțional)

Mod De Preparare

Ciorba de sfeclă roșie este perfectă pentru a aduce o notă de prospețime și culoare pe masa ta. Textura sa catifelată, legumele crocante și mirodeniile alese cu grijă vor transforma fiecare lingură într-o experiență deosebită.

În plus, sfecla roșie este recunoscută pentru conținutul său bogat de nutrienți și antioxidanți benefici pentru sănătate. Această legumă minunată sprijină buna funcționare a sistemului cardiovascular și întărește sistemul imunitar.

Indiferent dacă ești un pasionat al ciorbelor sau pur și simplu vrei să încerci ceva nou și gustos, ciorba de sfeclă roșie este alegerea perfectă.

Cum se prepară ciorba de sfeclă roșie

1. Sfecla roșie, ceapa, morcovii și cartofii se curăță, se spală și se taie cuburi.

2. Într-o oală încăpătoare se încinge uleiul și se călește ceapa și usturoiul până devin aurii.

3. Se adaugă sfecla roșie, morcovii și cartofii. Se călesc timp de aproximativ 5 minute.

4. Supa de legume (apa) se încălzește și se toarnă peste legumele călite. Se dă focul la minim și se lasă să fiarbă până ce legumele s-au înmuiat.

5. Se adaugă sare și piper.

6. Se adaugă borșul încălzit în prealabil. Cantitatea de borș se reglează după gustul fiecăruia, cine preferă o ciorbă mai acră poate adăuga mai mult borș. Se lasă să mai dea într-un clocot.

7. Se oprește focul și se adaugă mărarul proaspăt tocat.

7. Ciorba de sfeclă roșie se servește fierbinte cu smântână acră.

Evaluează
1star1star1star1stargray 4 / 5 - 2 voturi