Ciorbă de varză cu cârnat

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g cârnaţi
  • 150 g costiţă afumată
  • 1-2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ţelină mică
  • 1/2 varză
  • 2 linguri ulei
  • 800 ml borş
  • cimbru, mărar şi frunze de ţelină
  • sare
  • 3-4 linguri smântână

Mod De Preparare

1. Ceapa, morcovii, pătrunjelul şi ţelina se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se fierb în 3 l de apă cu sare.

2. Se adaugă costiţa tăiată cubuleţe şi varza tocată. Se condimentează cu sare şi se lasă să fiarbă aproximativ 30 minute, până când se pătrund bine toate legumele.

3. Între timp, se taie cârnaţii rondele şi se prăjesc într-o tigaie încinsă cu ulei. Se pun în supa de varză şi se lasă să fiarbă 10 minute.

4. Se adaugă borşul fiert separat şi se mai ţine pe foc câteva clocote. Se potriveşte la gust de sare, iar pentru aromă se adaugă verdeaţa tocată mărunt. Se serveşte cu smântână.

Evaluează
Trucuri culinare

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă