Ciorbă de viţel cu leuştean

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg rasol alb de viţel
  • borş
  • 1 legatura leuştean
  • 3 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 ţelină
  • 3 cartofi
  • 400 ml suc de roşii
  • 3-4 linguri smântână
  • sare, piper, ulei

Mod De Preparare

1. Se spală rasolul de vită, se curăţă de pieliţe şi se pune să fiarbă în apă cu puţină sare. Când începe să fiarbă, se ia spuma, de câteva ori, până se limpezeşte zeama.

2. Se curăţă şi se spală ceapa, se taie mărunt, iar cartofii şi morcovii se taie cubuleţe şi se pun la fiert împreună cu carnea.

3. Separat se pune borşul să dea într-un clocot şi se amestecă cu sucul de roşii. După ce a fiert carnea, se scoate, se desface şi se taie cubuleţe, apoi se pune în ciorbă.

4. Se adaugă borşul şi sucul de roşii, se condimentează cu sare şi piper şi se serveşte cu leuştean verde tocat mărunt şi cu smântână, după gust.

Evaluează
Trucuri culinare

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.