Ciorba dreasă seamănă un pic cu cea rădăuţeană, însă nu are oţet. Uite cât de simplu este să faci o astfel de ciorbă bună:
1. Carnea bine spălată şi porţionată se pune la fiert în apă rece cu sare împreună cu albitura pentru supă, morcov, păstârnac, ţelină. Se lasă la fiert până ce carnea cade de pe os.
2. Se scoate carnea şi se curăţă de pieliţe şi oase şi se taie mărunt. Se lasă deoparte. Supa se strecoară, albitura pentru supă se înlătură, se pun ardeii tăiaţi cubuleţe şi carnea tăiată bucăţi şi se fierbe 10 minute.
3. Se trage oala de pe foc, se toarnă amestecul de ouă, usturoi pisat şi smântână şi se amestecă mereu în momentul dregerii. Se mai dă un clocot, se stinge focul, se pun pălăriile ciupercilor tăiate lamele fine şi se lasă 10 minute înainte de a aduce la masă.