1. Se curăţă morcovii, ceapa, dovleceii şi ardeii. Se spală şi se taie cubuleţe. Se pun în oala de 2 l cu puţin ulei, se înăbuşe câteva minute, apoi se adaugă apa călduţă.
2. Se presară sare şi puţin piper şi se lasă să fiarbă la foc mic, acoperită cu un capac. Roşiile se decojesc, se taie sau se pasează şi se adaugă în ciorbă.
3. Boabele de porumb se scot din borcan, se scurg, se trec printr-un jet de apă călduţă şi se adaugă în ciorbă. Mazărea se alege, se fierbe în apă cu sare şi, după ce a fiert, se scoate şi se scurge. Se adaugă apoi în oală cu celelalte legume.
4. Între timp, se desfac ouăle într-un bol, se bat bine cu sare şi se adaugă iaurtul. După ce a fiert bine ciorbiţa, se opreşte focul şi se toarnă iaurtul. Se amestecă cu o lingură să nu facă cocoloaşe. Ciorba rusească se serveşte cu verdeaţa tocată mărunt şi cu crutoane aromate.