1. Se spală bucata de carne, se curăţă bine de pieliţe şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se lasă să facă spumă şi apoi se ia cu spumiera, până se limpezeşte zeama. Se lasă să fiarbă la foc mic, acoperită cu un capac.
2. Separat, se curăţă zarzavaturile, se taie potrivit sau se dau pe răzătoarea mare. Se verifică dacă a fiert carnea de mânzat şi apoi se scoate din oală, se lasă să se răcească şi se taie cubuleţe.
3. Cubuleţele de carne se pun în zeama în care au fiert împreună cu legumele tăiate, se adaugă puţin ulei şi se condimentează cu sare şi piper, după preferinţă.
4. Spre sfârşit, se adaugă sucul de roşii, boia iute şi usturoiul pisat. Se lasă să mai dea în câteva clocote şi se opreşte focul. Ciorba rusească se serveşte cu pătrunjel şi leuştean, tocate mărunt.