Ciorbiţă reconfortantă

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • tarhon
  • piper
  • sare
  • 3 cartofi
  • 1 conopidă mică
  • 100 g fasole verde congelată
  • 1 ţelină potrivită
  • 1 dovlecel
  • 2 ardei graşi, unul roşu şi unul verde
  • 1 păstârnac
  • 2 morcovi
  • chimen
  • pătrunjel verde

Mod De Preparare

1. Legumele se curăţă, se spală bine şi lasă la scurs. Morcovii, ardeii, păstârnacul şi ţelina se taie cubuleţe. Dovlecelul se taie rondele nu foarte subţiri. Cartofii se taie cuburi. De la conopidă, se desprind cu grijă numai bucheţelele, care se opăresc apoi, câteva minute, în apă cu sare.

2. Într-o oală pentru ciorbe, de aproximativ 5 l, se pun la fiert legumele. Se lasă 30 de minute, la foc potrivit. Se adaugă puţină sare, un praf de piper, o linguriţă de tarhon, o linguriţă de chimen. Se acoperă cu un capac şi se lasă măcar 15 minute înainte de servire.

3. Se serveşte caldă sau rece, garnisită cu pătrunjel verde tocat fin.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma