Ciorbiţă ţărănească

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras
  • 1 gogoşar
  • 1 ţelină mică
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1-2 roşii
  • 2-3 frunze de varză
  • 1 legatura leuştean
  • 1 legatura pătrunjel
  • 2 frunze de ţelină
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • zeama de la 2-3 lămâi

Mod De Preparare

1. Se curăţă şi se spală toate legumele şi zarzavaturile şi se pregătesc pentru ciorbă.

2. Ceapa se taie solzişori, cartofii cubuleţe, iar morcovii rondele. Ţelina se dă prin răzătoarea mare, ardeiul şi gogoşarul se toacă cubuleţe mici iar dovlecelul se taie bucăţi mai mari. Pătrunjelul se toacă mărunt, la fel şi leuşteanul şi frunzele de ţelină. Frunzele de varză se taie fâşii subţiri.

3. După ce s-au pregătit toate legumele, se pun într-o oală cu apă, ulei şi sare după gust. Se lasă să fiarbă, iar spre sfârşit se pun roşiile decojite şi tăiate şi zeama de lămâie şi se mai lasă să dea în 2-3 clocote.

4. Verdeaţa se pune atunci când se serveşte, iar dacă preferaţi puteţi să-i adăugaţi şi puţină smântână.

Evaluează
Trucuri culinare

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare