Cipolle tonnate – rețeta italiana de ceapă cu ton

De Bogdan Galca,

Ingrediente

  • 400 g ceapă roșie (ideal ar fi Tropea)
  • 1 conservă de ton în ulei (aproximativ 200 de g ton scurs de ulei)
  • 70 g maioneză
  • 4 bucăți anșoa
  • 6 capere sărate
  • pătrunjel
  • sare și piper după gust
  • 2 linguri oțet

Mod De Preparare

Cipolle tonnate este o rețetă clasică italiană de aperitiv de vară. O poți servi oricând, este plină de savoare. Secretul acestei rețete este oțetul adăugat la gătirea cepei. Acesta elimină mirosul neplăcut și face ceapa mai ușor de digerat.

Cum se prepară Cipolle tonnate

1. Ceapa se taie rondele groase de 1 cm.

2. Fierbe puțină apa într-o tigaie alături de oțet. Adaugă ceapa și gătește timp de 4 minute până începe să se înmoaie.

3. În timp ce ceapa se gătește, prepară sosul de ton. Desărează caperele spălându-le cu puțină apă rece. Într-un robot de bucătărie sau un blender adaugă anșoa și tonul scurs de ulei. Pasează timp de 1 minut sau până când compoziția devine fină și omogenă.

4. Adaugă maioneza peste sos și amestecă cu o lingură.

5. Adaugă și ceapa gătită și răcită, având grijă să nu rupi rondelele de ceapă.

6. Servește preparatul decorat cu pătrunjel tocat.

Trucuri:

Dacă suferi de boala celiacă ai grijă ca maioneza să nu conțină gluten.

Dacă ții dietă poți înlocui maioneza cu cremă dietetică de brânză.

Preparatul se poate ține la frigider maxim 24 de ore dacă ai folosit maioneză făcută în casă.

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare