Cireșată – lichior de cireșe de casă

Cireșată - lichior de cireșe de casă

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g cireșe
  • 100 - 150 ml alcool minim 40 grade
  • 300 ml apă
  • 300 g zahăr
  • anason
  • 2 cuișoare

Mod De Preparare

Cireșata este o băutură alcoolică aromată extrem de ușor de făcut în casă. Acest lichior de cireșe este o modalitate de a ne bucura de cireșe tot timpul anului. Băutura este obținută prin macerare alcoolică.

Cum se prepară cireșata – lichiorul de cireșe de casă

  1. Se spală cireșele.
  2. Se usucă cu ajutorul unui prosop curat.
  3. Cireșele se adaugă într-un borcan/damigeană sau sticlă cu gura largă.
  4. Se adaugă alcoolul și cuișoarele.
  5. Separat se prepară siropul. Se fierbe apa și zahărul timp de 5 minute la foc mic. Se lasă la răcit și se adaugă anasonul.
  6. Siropul se adaugă în damigeană/borcan.
  7. Se acoperă și se lasă 3 luni la macerat.
Evaluează