Daca nu mai stii ce sa gatesti, aceasta ciulama de ciuperci este alegerea ideala. Plina de nutrienti si foarte usor de facut, aceasta ciulama merge atat cu mamaliguta cat si cu paine.
Ciulamaua de ciuperci se face repede și este ieftină – numai 5,75 lei pentru o porție. Încearcă această rețetă simplă!
1. Ciupercile se curăţă, se taie mărunt şi se pun într-o tigaie cu 100 g unt. Se presară cu sare şi se lasă pe foc să-şi lase zeama şi să se fiarbă.
2. Între timp, restul untului se topeşte în altă tigaie şi apoi se pune făina. Se amestecă rapid, se trage de pe foc şi se toarnă laptele rece.
3. Se amestecă bine şi se pune din nou sosul pe foc pentru 5 minute.
4. Se toarnă apoi peste ciuperci şi se lasă încă 5-10 minute să fiarbă împreună. Se trage de pe foc și se pune piper. Ciulamaua de ciuperci champignon se aduce la masă cu pătrunjel fin tocat.
Vezi și o reteta de ciulama de ciuperci (de post)
Îți plac ciupercile? Citește despre specii de ciuperci comestibile. Beneficii și contraindicații