1. Se curăţă şi se spală ciupercile foarte bine, dar nu se lasă în apă, ci doar se trec prin mai multe jeturi de apă şi se lasă să se scurgă. E bine să le spălaţi cu mare grijă, ca să nu le rupeţi. Întregi vor arăta mai bine în borcane.
2. Se pregăteşte usturoiul şi se aşază în borcane, tăiat, printre ciuperci. Ciupercile se aşază destul de strânse în borcan. Se presară boabe de piper, foi de dafin şi crenguţe de rozmarin.
3. Separat se pregăteşte zeama, se amestecă oţetul cu uleiul de măsline, sarea, piperul şi apa şi se pun la fiert. Se lasă să fiarbă şi, după ce a dat în 2-3 clocote, să dă de o parte să se răcească. Zeama se răstoarnă peste ciuperci şi se acoperă borcanul etanş.Se lasă 2 zile la murat.
4. Sunt foarte gustoase dacă le serviţi cu orez la cuptor preparat astfel: se spală orezul şi se bagă la cuptor cu şofranul, apa şi untul.