Ciupercuţe de îngheţată

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g iaurt
  • 250 g zahăr pudră
  • 2 banane
  • 300 g piure de vişine
  • 2 ouă
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri făină
  • 1 lingura rom
  • figurine de ciocolată

Mod De Preparare

1. Se amestecă iaurtul cu zahărul şi se mixează până se topeşte zahărul.

2. Se împarte compoziţia în două. O parte se amestecă cu bananele pasate, iar cealaltă parte se amestecă cu piureul de vişine. Se mixează separat până se obţin compoziţii spumoase şi omogene. Se pun la congelator în boluri rotunde şi se lasă 2-3 ore.

3. Între timp, se bat spumă albuşurile cu 2 linguri de zahăr şi o lingură de rom. Se adaugă gălbenuşurile şi făina şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie pergament. Se coace în cuptorul încins, 5-6 minute. Blatul răcit se taie în forme rotunde, suport pentru ciupercuţe. Se răstoarnă îngheţata şi se ornează cu figurine din ciocolată.

Evaluează
Trucuri culinare

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.