Ciupercuţe din ouă

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 7 ouă
  • 100 ml smântână
  • 2-3 linguri ulei
  • 2-3 roşii potrivit de mari
  • sare
  • muştar
  • verdeaţă

Mod De Preparare

1. Se spală ouăle şi se pun la fiert în apă fierbinte cu sare şi o lingură de oţet. După ce ouăle au fiert 4-5 minute, se scot 6 ouă şi se pun într-un vas cu apă rece pentru un minut, iar ultimul ou se mai lasă pe foc 2 minute.

2. Cele 6 ouă se scurg de apa rece şi se curăţă de coajă. Se taie drept la unul din capete, astfel încât să se obţină câte o suprafaţă dreaptă şi să se poată aşeza pe platou.

3. Ultimul ou, fiert mai tare, se trece printr-o sită sau se dă pe răzătoarea mică. Se adaugă o linguriţă de muştar, câte puţin ulei şi câte o linguriţă de smântână şi se freacă bine, până se leagă. Se potriveşte la gust cu sare.

4. Pe fiecare ou se pune câte o linguriţă din această maioneză şi câte un căpăcel făcut din roşii. Se ornează cu restul de maioneză şi verdeaţă.

Evaluează
Media Rating
1stargraygraygraygray 1 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete