Clătite aperitiv cu brânză şi şuncă

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 50 ml ulei
  • 1 praf sare
  • 150 ml lapte
  • 200 ml apă minerală
  • 300 g făină
Pentru umplutură
  • 200 g telemea de vacă
  • 50 g unt
  • 100 g şuncă de Praga
  • 2-3 fire de pătrunjel sau de ţelină

Mod De Preparare

1. Se desfac ouăle într-un bol şi se bat cu un praf de sare. Se adaugă uleiul amestecându-se continuu, ca la maioneză. Se adaugă laptele călduţ şi se bat bine 3-4 minute.
2. Separat, se cerne făina şi se adaugă în compoziţia de ouă, amestecându-se să nu facă cocoloaşe. Compoziţia se subţiază cu apa minerală atât cât să capete consistenţa smântânei.
3. Într-un bol, se rade telemeaua de vacă şi se amestecă cu untul moale. Crema de brânză se lasă la temperatura camerei, ca să se poată întinde pe clătite. Se feliază şunca de Praga în felii subţiri.
4. Se pun în tigaia de teflon câteva picături de ulei şi se prăjesc clătitele. După ce s-au prăjit, se lasă câteva minute la rece, apoi se umplu cu crema de brânză şi cu şunca de Praga. Se rulează, se aşază pe frunze de salată verde şi se ornează cu telemea rasă şi frunze de pătrunjel.

Evaluează
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare