Clătite cu brânză şi peşte afumat

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 200 g făină
  • 150 ml apă minerală
  • 100 ml lapte
  • sare
  • 1 lingurita mărar
  • 40 g unt
  • 200 g brânză proaspătă de vaci
  • 100 g peşte afumat
  • 50 g măsline verzi
  • 200 g smântână
  • 50 g alune

Mod De Preparare

1. Se face un aluat de clătite din ouă, făină, lapte, apă minerală, un praf de sare şi puţin mărar. Se amestecă până se omogenizează şi se lasă să se odihnească 10-15 minute.

2. Într-o tigaie încinsă şi unsă cu puţin unt se coc, pe rând, clătitele. Se pun deasupra unui vas cu apă caldă, să se păstreze calde.

3. Se amestecă brânza proaspătă cu peştele afumat tăiat cubuleţe, măslinele şi 100 g smântână. Se condimentează după gust cu sare şi piper. Cu această compoziţie se umplu clătitele, apoi se rulează şi se stropesc cu smântână. Se presară alune şi se servesc.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi