1. Se pun într-un bol albuşurile şi se bat bine cu un praf de sare. Se adaugă uleiul de palmier, iaurtul, laptele şi făina cernută, amestecând uşor, să nu se formeze cocoloaşe. Dacă este prea groasă compoziţia, se subţiază cu apă minerală.
2. Într-o tigaie antiaderentă, se prăjesc clătitele şi se aşază pe un platou.
3. Brânza se amestecă cu albuşurile şi spanacul fiert şi scurs. Se presară un praf de sare şi se umplu foile de clătite. Rulourile se aşază într-o tavă unsă cu un strop de ulei şi se bagă în cuptorul bine încins. Se lasă să se rumenească aproximativ 30 de minute.
4. Între timp, se prepară sosul din roşii, un praf de sare, cimbru şi busuioc. Se pun toate la fiert şi se lasă să scadă la jumătate.
5. Clătitele se servesc cu sosul de roşii şi se ornează cu brânză degresată şi frunzuliţe de busuioc verde.