Clătite cu ceai şi mere

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 250 ml ceai
  • 1 portocală
  • 30 g unt
  • 250 g făină
  • 250 ml lapte
  • 3 ouă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 30 g zahăr pudră
  • 1 praf sare
  • ulei pentru prăjit
Pentru umplutură
  • 4 mere
  • 50 g unt
  • 100 g zahăr
  • 1 lingura scorţişoară

Mod De Preparare

Ai pregătit vreodată clătite cu ceai? Sunt delicioase şi au un gust special. Încearcă şi tu reţeta de clătite cu ceaii dacă ai invitaţi pe care vrei să-i impresionezi.

1. Se prepara o infuzie dintr-un ceai la alegere si se lasa deoparte. Într-un vas se amesteca faina, cele 30 g de zahar si sarea. Se face un gol la mijloc unde se pun ouale. Se încorporeaza adaugând lapte, puin câte puin.

2. Dupa ce a fost amestecat tot laptele se pune si ceaiul strecurat si se amesteca cu atenţie. Coaja de portocala se razuie si se opareste timp de un minut în apa clocotita. Apoi, se scoate pe un servet de hârtie si, dupa ce este bine uscata, se pune într-o tigaie cu unt topit. Se presara cu cele doua linguri de zahar pudra si se lasa pâna ce devine aurie. Se pune apoi în aluatul de clatite si se lasa 30 de minute sa se amestece gusturile.

3. Între timp, merele curaţate de coaja si seminţe se pun în cele 50 de grame de unt topit, se adauga zaharul si doua linguri de apa si se lasa pe foc 5-10 minunte sa se înmoaie.

4. Se coc clatitele si imediat se umplu cu mere si se servesc pe loc.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă