Clătite cu frişcă şi struguri

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 250 ml lapte
  • sare
  • 80 g făină
  • 1-2 linguri rom
  • 1 lingura ulei
  • 2-3 linguri cremă de ciocolată
  • 400 ml frişcă bătută
  • 400-500 g struguri
  • 1 lingurita zahăr pudră
  • 2 linguri ciocolată rasă

Mod De Preparare

1. Se bat ouăle cu un praf de sare. Se adaugă treptat făina, laptele rece şi romul, amestecând continuu să nu se formeze cocoloaşe. Se lasă aluatul deoparte, 10-15 minute, să se odihnească.

2. Într-o tigaie încinsă unsă cu ulei, se coc pe rând clătitele. Se pun pe un platou şi se lasă să se răcească. Strugurii se spală, se desprind din ciorchine şi se curăţă de sâmburi.

3. Se ung clătitele cu crema de ciocolată, apoi se presară boabe de struguri şi se adaugă câte o lingură de frişcă. Se împachetează şi se ornează cu frişcă, ciocolată rasă şi zahăr pudră.

Evaluează
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.