1. Se bat ouăle cu jumătate din lapte şi făina adăugată în ploaie să nu se formeze cocoloaşe. Se subţiază cu restul de lapte şi se amestecă cu mărul ras stropit cu rom. Aluatul obţinut se lasă 10-15 minute deoparte, să se odihnească.
2. Între timp, se pregăteşte umplutura. Portocalele se spală, se şterg şi se curăţă de coajă, astfel încât să se obţină 8 fâşii subţiri de 4-5 mm şi lungi de 10-15 cm. Fructele se taie cubuleţe, se pun într-un castron, se stropesc cu rom şi se lasă la rece.
3. Se coc pe rând clătitele într-o tigaie încinsă cu puţin unt. Se ung apoi cu puţină miere, se presară nucă pisată şi se umplu cu 1-2 linguri fructe tăiate cubuleţe. Se strâng clătitele ca un săculeţ şi se leagă cu coajă de portocală. Se servesc imediat.