1. Se cerne făina şi se amestecă cu drojdia de bere şi zahărul. Se adaugă apoi ouăle bătute, laptele şi untul frecat spumă. Se amestecă până se obţine un aluat omogen şi se lasă să se odihnească, la rece, aproximativ 45 minute.
2. Între timp, fructele se curăţă, se spală şi se usucă. Dacă avem fructe mici, acestea se folosesc ca atare, iar fructele mai mari (merele, perele, portocalele, ananasul) se taie cubuleţe. Cu puţin timp înainte de a coace clătitele, se adaugă în aluat şi fructele, având grijă ca de fiecare dată când se ia o porţie de aluat pentru copt, aceasta să cuprindă şi fructe.
3. Într-o tigaie mică, unsă cu unt, se coc pe rând 4-6 clătite groase. Se lasă la copt câte 4-5 minute pe fiecare parte. Se servesc imediat cu miere încălzită.