Clătite cu mere

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4-5 mere potrivite
  • 2 cani lapte
  • 2 ouă proaspete
  • 10-12 linguri făină
  • 4 lingurite zahăr
  • ulei pentru prăjit

Mod De Preparare

1. Merele se dau pe răzătoarea mare şi se lasă la scurs.
2. Separat, se bat spumă ouăle cu zahărul şi se face un aluat de clătite ceva mai gros. Se adaugă merele rase şi stoarse bine de suc, apoi, adăugând lapte şi făină, se dă consistenţa finală a aluatului. Acesta trebuie să fie mult mai gros decât un aluat normal de clătite, aproape ca un piure.
3. Se aşază în tigaia încinsă aluatul şi se întinde cu dosul lingurii (aluatul nu curge). Se prăjesc pe o parte şi pe cealaltă, ca orice clătită, apoi se servesc calde, alături de dulceţuri cu fructe întregi. Dacă se răcesc, sunt la fel de bune alături de un pahar cald de lapte proaspăt.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.