Cele mai pufoase clătite de post

clatite de post - farfurie cu clatite de post gata de servit

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min

Ingrediente

  • 200 g făină
  • 3 linguri zahăr (brun, de preferat)
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 lingură ulei
  • 2 fiole esență de vanilie
  • *375 ml lapte de soia (ce aromă preferi)

Mod De Preparare

O să adori aceste clatite de post! Sunt atât de pufoase, de aromate și de gustoase încât o să îți fie tare greu să le împarți și cu ceilalți! Cele mai bune clatite de post pe care le-ai mâncat vreodată, datorită ultimului ingredient… secret!

Cum faci clătitele de post:

  1. Exact ca la clătitele obișnuite, se amestecă toate ingredientele, treptat, într-un bol mare, cu ajutorul unui tel sau al unui mixer.
  2. Încinge uleiul în tigaie, la foc mediu spre mare și apoi apucă-te de făcut, pe rând, clătitele. (Dacă pui 3 linguri de aluat la fiecare clătită în parte, îți vor ieși, în total, aproximativ 15 bucăți).
  3. Prăjește fiecare clătită 1-2 minute pe prima parte, apoi încă un minut pe cealaltă parte.
clatite de post - clatite pudrate cu zahar

Clatitele de post sunt la fel de savuroase precum cele cu lapte si ou

Clătitele de post se servesc cu gem, dulceață, unt de arahide, cremă de ciocolată etc.

Foto: Shutterstock

Evaluează
Media Rating
1star1star1stargraygray 3 / 5 - 14 Review(s)
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.