Clătite pariziene cu miez de nucă

Clătite pariziene cu miez de nucă

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 25 g unt
  • 250 ml smântână pentru frişcă
  • 200 g ciocolată neagră
Pentru sos
  • 50 g unt
Pentru prăjit
  • 1 praf sare
  • 1 lingura rom
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 500 ml lapte
  • 4 ouă
  • 250 g făină
Pentru servit
  • 100 g miez de nucă măcinat

Mod De Preparare

Îţi plac clătitele? Trebuie să încerci şi această reţetă specială, cu gust unic: clătite pariziene cu miez de nucă.

1. Pentru aluat, într-un vas, se pun făina şi ouăle şi apoi, progresiv, se adaugă laptele, amestecând continuu cu un tel sau la mixer. Se adaugă zahărul vanilinat, romul şi sarea.

2. Se topesc cele 50 g unt şi cu acestea se ung tigaia în care se vor coace clătitele.

3. Pentru sos se pune pe foc smântâna pentru frişcă iar ciocolata se pune într-un vas, ruptă în bucăţele. Când smântâna fierbe, se toarnă peste ciocolată şi se începe amestecarea. După ce ciocolata s-a dizolvat, se pune şi untul şi se presară peste clătite.

4. Se servesc cu un moţ de frişcă şi presărate cu nuci.

Evaluează
Alte rețete