1. Într-un bol se pun ouăle cu puţină sare, ulei şi se bat bine. Se adaugă făina cernută şi laptele, câte puţin, să nu se formeze cocoloaşe. Dacă aluatul este gros, se mai adaugă apă minerală până capătă consistenţa unei ciulamale.
2. Se pune tigaia să se încingă şi, cu un şerveţel îmbibat în ulei, se unge pe toată suprafaţa şi se toarnă aluatul de clătite.
3. Într-o cratiţă se pune puţin ulei şi se căleşte ceapa roşie tăiată solzişori, se pun cârnaţii tăiaţi rondele, se toarnă sosul de roşii, linguriţa de zahăr, cimbrul şi concentratul picant de legume şi se lasă să fiarbă până scade la jumătate.
4. Sosul pregătit se amestecă cu porumbul din conservă. Se umplu clătitele cu sosul picant şi se bagă câteva minute la cuptor. Se servesc calde, ornate cu caşcaval ras sau cu roşii tăiate felii subţiri şi fire de pătrunjel verde.